Zalmfilet met gebakken rijst en broccoli

Ingrediënten (4 pers):

  • 400 – 600 g zalmfilet
  • 600 g broccoli
  • 3 eetlepels medium dry sherry
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 4 eetlepels verse koriander (fijngehakt)
  • Peper

Voor de gebakken rijst:

  • 240 – 300 g witte rijst
  • 1/2 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 laurierblad
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  • Bereid de rijst. Rijst wordt eerst gebakken vooraleer hij gekookt wordt.
    • Pel en snipper de ui en pers de knoflook.
    • Verhit de olie in een pot.
    • Fruit de ui en de knoflook in de olie.
    • Voeg de rijst toe en bak verder.
    • Giet 2 kopjes water bij de rijst.
    • Voeg het laurierblad toe en zet een deksel op de pot.
    • Zet het vuur op een laag pitje en laat de rijst zachtjes verder koken
    • Hou de rijst goed in de gaten zodat deze niet aanbrandt.
  • Kook de broccoli gaar in voldoende water.
  • Klop in een kommetje de sherry met de honing en de sesamolie.
  • Bestrijk de stukken zalm met deze saus en kruid met peper.
  • Verhit een pan en leg de stukken vis in de pan en bak ze 3 minuten op een middelhoog vuur.
  • Keer om en bak nog 2 minuten verder.
  • Roer de koriander door de gebakken rijst.
  • Serveer de gebakken zalm met de gebakken rijst en de gekookte broccoli.

Gebaseerd op: recept Albert Heijn