Wraps met dunne omelet, hummus, wortelsla en feta

Ingrediënten (4 personen):

Voor de hummus:

  • 250 g kikkererwten (uitgelekt gewicht)
  • 1/2 citroen
  • 1 eetlepel zure room
  • Snuifje komijnpoeder
  • Snuifje milde paprikapoeder
  • Snuifje cayennepeper

Voor de wortelsla:

  • 320 g wortelen
  • Scheutje rijstazijn (of een klassieke witte azijn)
  • Scheutje olijfolie
  • Snuifje kardemompoeder
  • Peper
  • Sap van 1/2 partje sinaasappel

Voor de omelet:

  • 4 eieren (1 ei/dunne omelet)
  • Scheutje melk
  • Takje platte peterselie
  • 1 eetlepel bakmargarine
  • 4 tortilla’s (kant-en-klaar)
  • 80 g kropsla
  • 120 g feta (blokje) (Bv. Olympus feta – 25 % zoutgehalte (Carrefour))

Bereidingswijze:

De hummus:

  • Open het blik kikkererwten en giet het vocht af. Geef de kikkererwten wat warmte op een zacht vuur.
  • Mix de kikkererwten kort in een hakmolen of met de staafmixer.
  • Voeg een scheutje citroensap toe en de zure room. Voeg komijnpoeder, mild paprikapoeder en een beetje cayennepeper toe. Voeg wat water toe tot je een gladde pasta krijgt.

De wortelsla:

  • Schil de wortelen en rasp ze grof.
  • Doe de wortelen in een schaal en schenk er een scheut rijstazijn en olijfolie over. Kruid de salade met een mespunt kardemompoeder en versgemalen peper. Pers er het sap van een partje sinaasappel over.
  • Meng alles grondig en laat de wortelen even marineren.

De omeletten voorbereiden:

  • Spoel de platte peterselie schoon en snipper de blaadjes fijn.
  • Breek de eieren in een kom en kluts ze los, samen met de snippers peterselie, een scheutje melk en wat versgemalen peper.

Het gerecht afwerken:

  • Verwarm de oven voor tot 180°C.
  • Spoel de kropsla schoon. Snijd de feta in zeer dunne plakjes.
  • Verwarm een pan met antiaanbaklaag op een matig vuur. Smelt er de bakmargarine in.
  • Verwarm de malse maistortilla’s in de hete oven. (Laat ze niet krokant worden.) Vul en rol de tortilla’s nu één voor één.
  • Lepel een portie geklutst ei in de pan en bak er een flinterdunne omelet van. (reken 1 ei per omelet) De omelet is zo dun (en dus zo snel gaar) dat je ze niet hoeft om te draaien.
  • Neem een warme tortilla uit de oven en smeer er een laagje hummus over. Leg de dunne omelet erbovenop. Verdeel de kropsla over de omelet en schep er enkele lepels gemarineerde wortelsla bovenop. Schik de portie wortelsla horizontaal, in het midden van de omelet.
  • Verkruimel de feta over de wortelsla en rol de gevulde tortilla strak op.
  • Herhaal dit voor de andere wraps.
  • Snijd de veggie wraps middendoor en serveer.

Bron: https://dagelijksekost.een.be/gerechten/wraps-met-dunne-omelet-humus-wortelsla-en-feta