Warm stokbrood met kip en ananas

Ingrediënten (4 pers):

  • 1 lang wit stokbrood
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 g kipfilet
  • 125 g mozzarella
  • 4 schijven ananas
  • 1 tomaat
  • Geroosterd paprikapoeder, komijn en cayennepeper
  • Peper en oregano

Voor de currysaus:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalot, fijn gesneden
  • 1 eetlepel currypoeder zonder zout
  • 200 g Griekse yoghurt
  • Peper

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven op 175°C.
  • Voor de currysaus:
    • Verwarm de olie en stoof de fijngesneden sjalot aan.
    • Voeg er het currypoeder bij en laat op het vuur even bakken. Laten afkoelen.
    • Meng dit onder de yoghurt en breng op smaak met wat peper. Bewaar dit in de frigo.
  • Kruid de kipfilets met geroosterd paprikapoeder, komijn en cayennepeper.
  • Verwarm de olie in de pan en bak er de gekruide kipfilets in. Snijd nadien de gebakken kipfilet in plakjes.
  • Snijd het stokbrood overlangs door, besmeer met de currysaus en leg er de plakjes kip op.
  • Snijd de mozzarella in schijven en leg deze op de kip.
  • Snijd de tomaat in schijfjes en leg ze op de mozzarella. Kruid nadien met peper en oregano.
  • Verdeel er de ananas over en eindig met de currysaus.
  • Leg er het bovenste van het stokbrood terug op. Zet 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Dien op.

Gebaseerd op: Smulweb