Frisse vleessalade

Ingrediënten (4 pers):

  • 120 g gekookte ham of kippenwit
  • 1 ei, gekookt
  • 2 lente-uitjes
  • 1/4 limoen
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels ongesuikerde natuuryoghurt
  • 1/2 eetlepel verse peterselie of gedroogde peterselie
  • Peper

Bereidingswijze:

  • Snijd het vlees in reepjes.
  • Kook het ei
  • Maak de lente-uitjes schoon en snij in ringetjes
  • Snijd het ei in stukjes.
  • Maak de dressing: rasp en pers de limoen. Roer de mayonaise en de yoghurt glad met de geraspte limoenschil. Breng op smaak met limoensap, peterselie en peper.
  • Meng het gesneden vlees en het gesneden ei onder de dressing.

Gebaseerd op:
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/16031/frisse-vleessalade