Ingrediënten (4 pers):
- Maistortilla’s
- 400 g witte vis (diepvries of vers), type kabeljauw of andere
- 1 limoen
- 1ei
- 4 el polenta
- 150 ml volle Griekse yoghurt
- 250g sugarsnaps of sluimererwten kunnen ook gebruikt worden
- 1 mango
- 1 chilipepertje gedroogd of vers
- Beetje verse bieslook
- Enkele blaadjes koriander
Bereidingswijze:
- Meng voor de viskoekjes de witte vis + 1 ei + rasp van ½ limoen + bieslook in een keukenrobot tot een gladde massa.
- Meng 2 El polenta onder de vismassa
- Vorm kleine balletjes van +/-5 cm en bestrooi de balletjes met de overige polenta.
- Laat deze in de ijskast minstens 1u rusten. Je kan deze viskoekjes ook ’s morgens al voorbereiden.
- Kook de sugarsnaps in ruim water
- Snijd de mango in fijne reepjes
- Meng de mango + gekookte sugarsnaps + sap van ½ limoen + chilipeper (hoeveelheid naar wens)
- Meng de volle Griekse yoghurt met rasp van ½ limoen
- Bak de viskoekjes in olijfolie
- Vul de maistortilla met wat mangosalade + enkele viskoekjes + 1 eetlepel Griekse yoghurt en werk af met een blaadje verse koriander.