Viskoekjes in maïstortilla

Ingrediënten (4 pers):

  • Maistortilla’s
  • 400 g witte vis  (diepvries of vers), type kabeljauw of andere
  • 1 limoen
  • 1ei
  • 4 el polenta
  • 150 ml volle Griekse yoghurt
  • 250g sugarsnaps of sluimererwten kunnen ook gebruikt worden
  • 1 mango
  • 1 chilipepertje gedroogd of vers
  • Beetje verse bieslook
  • Enkele blaadjes koriander

Bereidingswijze:

  • Meng voor de viskoekjes de witte vis + 1 ei + rasp van ½ limoen + bieslook in een keukenrobot tot een gladde massa.
  • Meng 2 El polenta onder de vismassa
  • Vorm kleine balletjes van +/-5 cm en bestrooi de balletjes met de overige polenta.
  • Laat deze in de ijskast minstens 1u rusten.  Je kan deze viskoekjes ook ’s morgens al voorbereiden.
  • Kook de sugarsnaps in ruim water
  • Snijd de mango in fijne reepjes
  • Meng de mango + gekookte sugarsnaps + sap van ½ limoen + chilipeper (hoeveelheid naar wens)
  • Meng de volle Griekse yoghurt met rasp van ½ limoen
  • Bak de viskoekjes in olijfolie
  • Vul de maistortilla met wat mangosalade + enkele viskoekjes + 1 eetlepel Griekse yoghurt en werk af met een blaadje verse koriander.