Verloren brood

Ingrediënten (4 pers.):

  • 200 ml halfvolle melk
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • Oud wit brood
  • Anti-kleefpan
  • Klontje boter

Bereidingswijze:

  • Snijd het oud brood in dikke sneden.
  • Doe de eieren samen met de suiker en de melk in een kom en klop goed op met een handharde.
  • Smelt een klontje boter in een anti-kleefpan.
  • Dompel de sneden even in het opgeklopte melkmengsel, laat even liggen en leg in de gesmolten boter.
  • Bak de dikke sneden verloren brood op een laag vuurtje aan iedere kant 4 minuten goudbruin.
  • Dunne sneetjes bak je aan iedere kant 2 minuten.
Gebruik je dikke sneden brood, reken dan 4 sneden per ei.
Voor dunne sneden kan je met 1 ei al 8 sneden bakken.

Gebaseerd op:
http://www.piethuysentruyt.com/verloren-brood/