Ingrediënten (4 pers.):
- 200 ml halfvolle melk
- 2 eieren
- 2 eetlepels bruine suiker
- Oud wit brood
- Anti-kleefpan
- Klontje boter
Bereidingswijze:
- Snijd het oud brood in dikke sneden.
- Doe de eieren samen met de suiker en de melk in een kom en klop goed op met een handharde.
- Smelt een klontje boter in een anti-kleefpan.
- Dompel de sneden even in het opgeklopte melkmengsel, laat even liggen en leg in de gesmolten boter.
- Bak de dikke sneden verloren brood op een laag vuurtje aan iedere kant 4 minuten goudbruin.
- Dunne sneetjes bak je aan iedere kant 2 minuten.
Gebruik je dikke sneden brood, reken dan 4 sneden per ei.
Voor dunne sneden kan je met 1 ei al 8 sneden bakken.
Gebaseerd op:
http://www.piethuysentruyt.com/verloren-brood/