Snelle appeltaart

Ingrediënten (4 pers):

Snelle appeltaart
  • 2 appels
  • 2 eieren
  • 6 eetlepels kristalsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 125 g zelfrijzende bloem
  • 80 g margarine
  • 3 eetlepels magere/halfvolle melk
  • 3 eetlepels olie (arachide- of zonnebloemolie)

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng in een kom de bloem met 4 eetlepels suiker, de vanillesuiker, 1 ei, melk en de olie tot een glad deeg.
  • Vet een taartvorm in met margarine en bestuif met bloem.
  • Doe het deeg erin en strijk het een beetje open met een spatel.
  • Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in vieren en vervolgens in dunne plakjes. Schik de appelplakjes dakpansgewijs in een rondje op de taart.
  • Smelt de margarine in een pannetje met de overige suiker (2 eetlepels).
  • Neem het pannetje van het vuur zodra de suiker gesmolten is.
  • Doe 1 ei erbij en roer tot een glad papje. Lepel dit over de taart en bak de taart gedurende 20 à 25 minuten.

Gebaseerd op: Libelle lekker