Rijstpap

Ingrediënten:

  • 150 gr suiker
  • 1 l volle melk (of magere melk)
  • 200 gr dessertrijst
  • 1 vanillestok
  • Bruine suiker
  • Snuifje saffraan
  • Boter

Bereidingswijze:

  • Laat de melk samen met de suiker koken.
  • Spoel de rijst zodat het teveel aan zetmeel verwijderd wordt.
  • Voeg de rijst bij de melk en roer goed. Snijd de vanillestok in twee (in de lengte) en verwijder de zaadjes met een koffielepel. Doe de zaadjes bij de melk.
  • Doe de saffraan bij de melk. Dit zorgt voor de gele kleur van de rijstpap.
  • Laat 35 min rustig koken en roer om de 5 min. Voeg daarna een lepel boter toe, dat maakt het smeuïg. Dresseer in een kommetje. Je kan de rijstpap opdienen met bruine suiker.

Nota: Voor de diabeten: U kan de suiker ook vervangen door een bakbestendig zoetstof.

Gebaseerd op: recept VTM koken