Pizza bianca

Ingrediënten (1 pizza)

  • 1 pizzabodem van witte bloem (kant-en klaar) (*)
  • Ricotta 250 g
  • 1 preistronk
  • Enkele gehalveerde kerstomaten
  • Handje rucola
  • Peper, tijm, verse bieslook
  • Enkele drupjes balsamicocrème

Bereidingswijze:

  • Snijd de prei en kook deze in ruim water.  Giet het water weg. 
  • Meng de prei,  peper, beetje gedroogde tijm en wat bieslook onder de ricotta tot een luchtig mengsel.
  • Bestrijk de pizzabodem met het ricotta-preimengsel.
  • Bak deze 20 min in een voorverwarmde oven op 180°C.
  • Haal de pizza even uit de oven en leg de gehalveerde kerstomaatjes op  de pizza.
  • Bak de pizza nog 10 min af.
  • Als het deeg mooi krokant gebakken is, kan de pizza uit de oven.
  • Werk af met beetje rucola en enkele drupjes balsamicocrème.

(*)Heb jij tijd voor een eigen bereid pizzadeeg?  Met dit onderstaand recept kan je een zoutarm pizzadeeg maken

Ingrediënten (1 pizzabodem):

  • Half zakje gedroogde gist (3,5 gram)
  • 1 theelepel suiker
  • 1 koffielepel gedroogde oregano
  • 150 ml. lauw water
  • 250 gram tarwebloem
  • Olie

Bereidingswijze:

  • Los de suiker en gist op in lauw water en meng daarna de bloem er doorheen.
  • Meng de oregano mee onder het deeg.
  • Kneed het mengsel tot een soepel pizzadeeg.
  • Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol met een deegroller het deeg tot een mooie pizzabodem