Pasta met pesto en zalm

Ingrediënten (2 pers):

  • 200 g pasta naar keuze
  • 4 eetlepels zelfgemaakte pesto (zie recept hieronder)
  • 300 g (verse) zalm
  • 1 courgette
  • (Olijf)olie
  • Peper

Bereidingswijze:

  • Kook de pasta gaar volgens de verpakking.
  • Snijd de courgette in halve maantjes en stoof ze gaar in (olijf)olie.
  • Bak de zalm gaar in (olijf)olie en breng op smaak met peper.
  • Meng de zelfgemaakte pesto met de penne.
  • Serveer de warme penne in een diep bord en verdeel er de courgette over. Leg de gebakken zalm erop.
Hoe maak ik zelfgemaakte pesto?

Klassieke pesto wordt gemaakt van pijnboompitten en Parmezaanse kaas. 
Dit zijn juist twee 'verboden vruchten' voor nierpatiënten...!
Dit recept is een evenwaardig alternatief.

Ingrediënten:
1 bosje (verse) basilicum
1 à 2 teentjes look, gepeld
2 sneetjes wit brood zonder korst
80 ml (olijf)olie
Peper

Bereiding:
Mix alles samen in een blender.