Ingrediënten (4 pers):
- 600 g gehakt zonder zout of filet américain natuur
- 1 ui
- 1 wortel
- 6 middelgrote tomaten
- 2 teentjes knoflook
- Bakmargarine
- 2 takjes basilicum, fijngehakt
- 2 takjes tijm, afgeritst
- 1 kl oregano
- 2 laurierblaadjes
- Peper
Bereidingswijze:
- Pel de tomaten. (Dit kan gemakkelijk door ze 10 sec onder te dompelen in heet water)
- Snijd de tomaten in blokjes en verwijder de pitjes.
- Snipper de ui, knoflook en wortel fijn.
- Smelt de margarine in een grote pot en stoof de ui, knoflook en wortel.
- Doe er dan de tomatenblokjes bij. Breng op smaak met basilicum, tijm, oregano en laurier.
- Laat ongeveer 1 uur sudderen. Hierna verwijder je de laurierblaadjes en mix je de saus.
- Kruid ondertussen het gehakt met peper en bak deze mooi bruin aan.
- Voeg het gehakt toe aan de saus.
Serveer de saus met witte pasta naar keuze.