Pasta Bolognaise

Ingrediënten (4 pers):

  • 600 g gehakt zonder zout of filet américain natuur
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 6 middelgrote tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • Bakmargarine
  • 2 takjes basilicum, fijngehakt
  • 2 takjes tijm, afgeritst
  • 1 kl oregano
  • 2 laurierblaadjes
  • Peper

Bereidingswijze:

  • Pel de tomaten. (Dit kan gemakkelijk door ze 10 sec onder te dompelen in heet water)
  • Snijd de tomaten in blokjes en verwijder de pitjes.
  • Snipper de ui, knoflook en wortel fijn.
  • Smelt de margarine in een grote pot en stoof de ui, knoflook en wortel.
  • Doe er dan de tomatenblokjes bij. Breng op smaak met basilicum, tijm, oregano en laurier.
  • Laat ongeveer 1 uur sudderen. Hierna verwijder je de laurierblaadjes en mix je de saus.
  • Kruid ondertussen het gehakt met peper en bak deze mooi bruin aan.
  • Voeg het gehakt toe aan de saus.

Serveer de saus met witte pasta naar keuze.