Ingrediënten (4 pers):
- 1 rode ui
- 1 komkommer
- 1/2 citroen
- 2 bollen mozzarella van 125 gram
- 200 g oudbakken wit brood
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 knoflookteentjes
- Peper
- 200 g tomaten
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 2 takjes tijm
Bereidingswijze:
- Snijd de tomaten in 8 en snipper de rode uien. Schil de komkommer, ontpit hem en snijd hem in plakjes of blokjes. Scheur het brood in grote stukken.
- Doe alles in 1 grote kom met de geperste teentjes knoflook, het citroensap, 3 eetlepels olijfolie, de balsamicoazijn en peper. Meng goed en laat 20 minuten rusten (= Panzanella).
- Besprenkel de mozzarella met 1 el olijfolie, bestrooi ze met geritste tijm en breng op smaak met peper. Serveer ze met de Panzanella.
Gebaseerd op:
https://www.delhaize.be/nl-be/recepten/receptDetails/Panzanella-met-burrata/r/R00006247
Tip!
Geen oud brood in huis? Laat vers brood lichtjes in de oven drogen en het smaakt als oud!