Panzanella met mozzarella

Ingrediënten (4 pers):

  • 1 rode ui
  • 1 komkommer
  • 1/2 citroen
  • 2 bollen mozzarella van 125 gram
  • 200 g oudbakken wit brood
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 knoflookteentjes
  • Peper
  • 200 g tomaten
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 takjes tijm

Bereidingswijze:

  • Snijd de tomaten in 8 en snipper de rode uien. Schil de komkommer, ontpit hem en snijd hem in plakjes of blokjes. Scheur het brood in grote stukken.
  • Doe alles in 1 grote kom met de geperste teentjes knoflook, het citroensap, 3 eetlepels olijfolie, de balsamicoazijn en peper. Meng goed en laat 20 minuten rusten (= Panzanella).
  • Besprenkel de mozzarella met 1 el olijfolie, bestrooi ze met geritste tijm en breng op smaak met peper. Serveer ze met de Panzanella.

Gebaseerd op:
https://www.delhaize.be/nl-be/recepten/receptDetails/Panzanella-met-burrata/r/R00006247

Tip!
Geen oud brood in huis? Laat vers brood lichtjes in de oven drogen en het smaakt als oud!