Pannenkoek met appel- en peermoes

Ingrediënten (2 personen):

  • 1 appel
  • 1 peer
  • 1 eetlepel kristalsuiker (of zoetstof)
  • Kaneel
  • 120g zelfrijzende bloem
  • 3 eieren
  • 200 ml halfvolle melk
  • Vloeibare margarine

Bereidingswijze:

  • Schil de appel en peer, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes.
  • Doe de appel- en peerstukjes in een kookpot. Voeg water toe tot het fruit bedekt is en voeg er 1 eetlepel suiker en kaneel en toe.
  • Laat het fruit koken en voeg er telkens water aan toe om het fruit niet te laten aanbranden en de consistentie van appelmoes te verkrijgen.
  • Maak het pannenkoekendeeg klaar door de eieren, halfvolle melk en bloem goed te mengen.
  • Plaats 1 eetlepel vloeibare margarine in de pan en verdeel over de pan. Giet nadien één pollepel van het pannenkoekendeeg in de pan. Draai de pannenkoek om wanneer het deeg niet meer plakt aan de bodem van de pan en laat de andere kan verder bakken.
  • Serveer de pannenkoek met een portie appel- en peermoes.