Ingrediënten (4 pers) :
- 2,5 dl room 20%
- 250 g magere of halfvolle yoghurt
- 100 g kristalsuiker (of … zoetstof)
- 1 vanillestokje
- 3 gelatineblaadjes
- 2 rijpe mango’s
- 0,8 dl water
- Muntblaadjes
Bereidingswijze :
- Snij het vruchtvlees van de mango’s in blokjes. Houd enkele mooie blokjes apart en mix de rest fijn met het water en 50g kristalsuiker (of zoetstof).
- Week intussen de gelatineblaadjes in koud water. Meng de room, yoghurt en 50g suiker (of zoetstof) onder elkaar in een pannetje.
- Voeg het merg van het vanillestokje toe en warm het mengsel op. Niet laten koken.
- Knijp het vocht uit de gelatineblaadjes en los ze op in de room.
- Verdeel het mengsel over 4 glazen en laat minstens 2 uur in de koelkast staan.
- Giet bij het serveren de mangocoulis over de panna cotta en werk af met mangoblokjes en een muntblaadje.
Gebaseerd op:
www.spar.be