Panna cotta met mango

Ingrediënten (4 pers) :

  • 2,5 dl room 20%
  • 250 g magere of halfvolle yoghurt
  • 100 g kristalsuiker (of … zoetstof)
  • 1 vanillestokje
  • 3 gelatineblaadjes
  • 2 rijpe mango’s
  • 0,8 dl water
  • Muntblaadjes

Bereidingswijze :

  • Snij het vruchtvlees van de mango’s in blokjes. Houd enkele mooie blokjes apart en mix de rest fijn met het water en 50g kristalsuiker (of zoetstof).
  • Week intussen de gelatineblaadjes in koud water. Meng de room, yoghurt en 50g suiker (of zoetstof) onder elkaar in een pannetje.
  • Voeg het merg van het vanillestokje toe en warm het mengsel op. Niet laten koken.
  • Knijp het vocht uit de gelatineblaadjes en los ze op in de room.
  • Verdeel het mengsel over 4 glazen en laat minstens 2 uur in de koelkast staan.
  • Giet bij het serveren de mangocoulis over de panna cotta en werk af met mangoblokjes en een muntblaadje.

Gebaseerd op:
www.spar.be