Normandische pannenkoeken

Ingrediënten (4 pers):

  • 3 eieren
  • 1/2 zakje vanillesuiker
  • 1 lepel maïsolie
  • 80 g bloem
  • 250 ml halfvolle melk
  • 75 g margarine
  • 2 appelen
  • 4 eetlepels blonde kandijsuiker
  • Calvados

Bereidingswijze:

  • Maak een glas beslag van de eieren, vanillesuiker, olie, bloem en melk. Laat even rusten.
  • Steek met een appelboor het klokhuis uit de appelen. Snijd ze in plakken van 0,5 cm dik. Verdeel de plakken in 4 porties.
  • Bak de appelen (per portie) in een grote koekenpan met margarine aan beiden kanten goudbruin.
  • Giet er een vierde van het beslag over en til de appeltjes een beetje op, zodat het beslag ook onder de appels komt te zitten. Laat de pannenkoek op een zacht vuurtje gaar worden.
  • Draai de pannenkoek om, bestrooi met een lepel kandijsuiker en leg er een klontje margarine op. Laat karamelliseren en draai de pannenkoek weer om.
  • Bestrooi de bovenkant weer met een lepel suiker. Giet een scheutje Calvados over de pannenkoek en flambeer.