Noedels met kip en chinese kool

Ingrediënten (4 pers):

  • 250 g fijne eiernoedels, ongekookt
  • 500 g kipfilet
  • 1 ui
  • 1 chinese kool
  • 2 wortelen
  • 100 g sojascheuten
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 100 ml Alpro Soya room
  • Peper
  • Kruidenmix Cajun natriumarm ‘Verstegen’ (of cayennepeper, oregano & 1 takje verse tijm)
  • Honing (indien gewenst)
  • Verse bieslook
  • 1 pijpajuin

Bereidingswijze:

  • Kook de noedels volgens de bereidingstijd op de verpakking. Roer af en toe door. Giet de noedels af in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken.
  • Snijd de wortelen in blokjes of reepjes.
  • Snijd de kipfilet in blokjes en snipper de ui.
  • Snijd de Chinese kool in dunne reepjes.
  • Verhit de olie in een wok en roerbak de kip 3 minuten. U kan er eventueel een scheutje honing aan toevoegen voor extra smaak, breng alvast op smaak met peper. Voeg de ui toe en bak nog eens 2 minuten.
  • Voeg nu de wortelen en sojascheuten toe en bak verder gedurende 3 tot 5 minuten. Breng op smaak met peper en de kruidenmix Cajun natriumarm van het merk ‘Verstegen’. Indien u dit niet vindt, kan u gerust cayennepeper of paprikapoeder gebruiken, oregano en 1 takje verse tijm om op smaak te brengen.
  • Voeg al roerende de room toe en daarna de Chinese kool. Laat nog 5 minuten stoven.
  • Verdeel de noedels over kommen of borden, schep de kip met de Chinese kool erover.
  • Snijd de verse bieslook en pijpajuin fijn en strooi het over het gerecht.

Gebaseerd op:
https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R689046/noedels-met-kip-en-chinese-kool