Ingrediënten (4 pers):
- 250 g fijne eiernoedels, ongekookt
- 500 g kipfilet
- 1 ui
- 1 chinese kool
- 2 wortelen
- 100 g sojascheuten
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 100 ml Alpro Soya room
- Peper
- Kruidenmix Cajun natriumarm ‘Verstegen’ (of cayennepeper, oregano & 1 takje verse tijm)
- Honing (indien gewenst)
- Verse bieslook
- 1 pijpajuin
Bereidingswijze:
- Kook de noedels volgens de bereidingstijd op de verpakking. Roer af en toe door. Giet de noedels af in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken.
- Snijd de wortelen in blokjes of reepjes.
- Snijd de kipfilet in blokjes en snipper de ui.
- Snijd de Chinese kool in dunne reepjes.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de kip 3 minuten. U kan er eventueel een scheutje honing aan toevoegen voor extra smaak, breng alvast op smaak met peper. Voeg de ui toe en bak nog eens 2 minuten.
- Voeg nu de wortelen en sojascheuten toe en bak verder gedurende 3 tot 5 minuten. Breng op smaak met peper en de kruidenmix Cajun natriumarm van het merk ‘Verstegen’. Indien u dit niet vindt, kan u gerust cayennepeper of paprikapoeder gebruiken, oregano en 1 takje verse tijm om op smaak te brengen.
- Voeg al roerende de room toe en daarna de Chinese kool. Laat nog 5 minuten stoven.
- Verdeel de noedels over kommen of borden, schep de kip met de Chinese kool erover.
- Snijd de verse bieslook en pijpajuin fijn en strooi het over het gerecht.
Gebaseerd op:
https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R689046/noedels-met-kip-en-chinese-kool