Malse broodjes zonder zout

Ingrediënten (voor 750 g deeg):

  • 280 ml water
  • 3 eetlepels plantaardige margarine
  • 1,5 eetlepel suiker
  • 1 ei
  • 490 g bloem
  • 15 g verse gist

Bereidingswijze:

  • Doe de ingrediënten in een bakvorm en kneed met het DOUGH programma van de broodbakmachine of doe de ingrediënten in een grote kom en kneed (met de hand of met de keukenrobot) tot je een soepel deeg bekomt.
  • Laat het deeg in de oven rijzen op 40°C.
  • Kneed het deeg nog even en verdeel het in 12 bolletjes. Laat ze daarna nog even kort rijzen.
  • Leg ze op een geoliede bakplaat en besmeer ze met het losgeklopt ei.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bak de broodjes 15 0 20 minuten op 200°C.
  • Na het bakken uithalen en onmiddellijk een handdoek erop leggen. Dan blijven ze mals.
  • Na het afkoelen kunnen ze bewaard worden in een plastieken zak.