Ingrediënten (4 pers) :
- 400 g verse zalm
- 500 g linguine, ongekookt
- 400 g witte asperges
- 1 citroen
- 4 el bladpeterselie (gesnipperd)
- 200 g mascarpone
- Gruyère/Emmentaler, geraspt
- 3 el boter (ongezouten)
- Peper
Bereidingswijze :
- Maak de citroen schoon. Rasp de schil en pers de vrucht uit.
- Schil de asperges en snij ze in schuine stukjes. Breng water aan de kook in een kookpot.
- Leg de asperges erin en kook ze gaar (+/- 5 min). Laat schrikken onder koud water en uitlekken.
- Kook de pasta beetgaar in kokend water. Giet af, maar bewaar 100 ml van het kookvocht.
- Pocheer de zalm. Zorg ervoor dat de zalmmoot volledig ondergedompeld is in het kookvocht (= water met peterselie, tijm en laurier). Let op: het water mag niet koken!
- Verwarm de boter met de mascarpone en roer tot een gladde saus. Voeg 2 el geraspte citroenschil en -sap naar smaak. Breng op smaak met peper.
- Doe de pasta, de asperges en het kookvocht bij de saus en warm weer op.
- Snij de zalm in blokjes en verdeel over de pasta. Kruid met peper.
- Bestrooi met gesnipperde peterselie en serveer met geraspte Gruyère of Emmentaler.
Gebaseerd op:
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/11335/linguine-met-asperges-en-gerookte-zalm