Ingrediënten (4 pers):
- 600 g lamsschouder
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel vloeiende bloem
- 750 ml tafelbier of zoutarme rundsbouillon of van elk de helft
- 1 eetlepel ongezouten margarine
- Peper
Voor de couscous:
- 2 dl zoutarme groetenbouillon (Damhert)
- 200 g couscous
- 1/2 rode paprika
- 1/2 gele paprika
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 2 eetlepels gehakte munt
- 2 eetlepels gehakte koriander
- 1 eetlepel ras el hanout zonder zout.
Bereidingswijze:
- Snipper de ui en de knoflook.
- Snijd het vlees in stukken. Kruid met peper en bak het rondom in de margarine. Schep het uit de pan.
- Fruit in dezelfde pan de ui en de knoflook. Bestrooi met 1 eetlepel bloem. Doe er het vlees bij.
- Overgiet met het tafelbier en/of zoutarme rundsbouillon. Doe het deksel op de pan en laat 1 uurtje zachtjes sudderen (of langer in dien het nog niet zacht genoeg is.)
- Snijd de paprika’s, de courgette en de aubergine in heel kleine stukjes en blancheer deze een paar minuten.
- Breng de zoutarme groentenbouillon aan de kook met de ras el hanout en giet over de couscous. Dek meteen af en laat 5 minuten wellen.
- Vermeng de couscous met de groenten en kruiden. Dek weer af en laat 30 minuten afkoelen. Garneer voor het serveren eventueel met muntblaadjes.