Lamsstoverij met couscous

Ingrediënten (4 pers):

  • 600 g lamsschouder
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel vloeiende bloem
  • 750 ml tafelbier of zoutarme rundsbouillon of van elk de helft
  • 1 eetlepel ongezouten margarine
  • Peper

Voor de couscous:

  • 2 dl zoutarme groetenbouillon (Damhert)
  • 200 g couscous
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 eetlepels gehakte munt
  • 2 eetlepels gehakte koriander
  • 1 eetlepel ras el hanout zonder zout.

Bereidingswijze:

  • Snipper de ui en de knoflook.
  • Snijd het vlees in stukken. Kruid met peper en bak het rondom in de margarine. Schep het uit de pan.
  • Fruit in dezelfde pan de ui en de knoflook. Bestrooi met 1 eetlepel bloem. Doe er het vlees bij.
  • Overgiet met het tafelbier en/of zoutarme rundsbouillon. Doe het deksel op de pan en laat 1 uurtje zachtjes sudderen (of langer in dien het nog niet zacht genoeg is.)
  • Snijd de paprika’s, de courgette en de aubergine in heel kleine stukjes en blancheer deze een paar minuten.
  • Breng de zoutarme groentenbouillon aan de kook met de ras el hanout en giet over de couscous. Dek meteen af en laat 5 minuten wellen.
  • Vermeng de couscous met de groenten en kruiden. Dek weer af en laat 30 minuten afkoelen. Garneer voor het serveren eventueel met muntblaadjes.