Ingrediënten (4 personen):
- 350g quorn fijngehakt
- 1 wortel
- 1 prei
- ½ groene kool
- 1 cm gember
- 1 ui
- 1 teentje look
- 250g witte pasta/rijst, ongekookt
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 koffielepels komijn
- ½ koffielepel kurkuma
- ½ blokje zoutarm bouillonblokje
- Peper
Bereidingswijze:
- Snijd de prei in ringen.
- Snijd de halve groene kool in reepjes en de wortel in blokjes.
- Snipper het teentje knoflook en de ui fijn. Rasp de gember.
- Kook de pasta of rijst in water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Kook de prei, wortel en groene kool in ruim water gedurende 10 minuten. Giet af.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en stoof de ui, de gember en de knoflook kort aan . Bestrooi met komijnpoeder, kurkuma en voeg het quorngehakt bij. Verkruimel het ½ bouillonblokje erop en laat nog 1 min bakken.
- Voeg de groentemengeling toe en de pasta.
- Dek af en laat nog 5 min opwarmen.