Kruidige pastaschotel met quorn

Ingrediënten (4 personen):

  • 350g quorn fijngehakt
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • ½ groene kool
  • 1 cm gember
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 250g witte pasta/rijst, ongekookt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 koffielepels komijn
  • ½ koffielepel kurkuma
  • ½ blokje zoutarm bouillonblokje
  • Peper

Bereidingswijze:

  1. Snijd de prei in ringen.
  2. Snijd de halve groene kool in reepjes en de wortel in blokjes.
  3. Snipper het teentje knoflook en de ui fijn. Rasp de gember.
  4. Kook de pasta of rijst in water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  5. Kook de prei, wortel en groene kool in ruim water gedurende 10 minuten. Giet af.
  6. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en stoof de ui, de gember en de knoflook kort aan . Bestrooi met komijnpoeder, kurkuma en voeg het quorngehakt bij. Verkruimel het ½ bouillonblokje erop en laat nog 1 min bakken.
  7. Voeg de groentemengeling toe en de pasta.
  8. Dek af en laat nog 5 min opwarmen.