Kruidig ‘perkament’ brood

Ingrediënten (ca. 16 stuks):

  • 130 g witte bloem
  • 2 eetlepels olijfolie + 2 theelepels extra
  • 1/2 ui, fijn gesnipperd
  • 20 g verse rozemarijn
  • 20 g verse peterselie
  • 20 g verse muntblaadjes
  • Water
  • Bakpapier

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng in een keukenmachine de bloem en olijfolie tot een mengsel dat eruitziet als fijn broodkruim. Schep dit mengsel in een kom.
  • Pureer vervolgens de ui en kruiden met behulp van de keukenmachine of staafmixer. Voeg 1 eetlepel water toe en de extra olijfolie.
  • Doe het kruidenmengsel bij het bloemmengsel en roer alles door elkaar totdat het geheel zich bindt. Voeg indien nodig 1 eetlepel water toe.
  • Kneed het deeg kort totdat het goed samenhangt.
  • Verdeel het deeg in 16 stukken en rol elk stuk tussen twee vellen vetvrij bakpapier zo dun mogelijk uit. Leg de deegrondjes naast elkaar op licht ingevette bakplaten. Bestrijk de deegrondjes licht met water.
  • Bak het brood ca. 8 minuten tot het lichtbruin kleurt en knapperig aanvoelt. Laat het op een rooster afkoelen.