Krokant varkenshaasje met gestoofd witloof

Ingrediënten (4 pers):

  • 4 fijne sneden natuur spek
  • 500 – 550 g varkenshaasje
  • 6 takjes peterselie
  • 6 sprieten bieslook
  • 150 ml room
  • 400 ml bouillon (1/2 zoutarm bouillonblokje opgelost in 400 ml heet water)
  • Olijfolie
  • Peper
  • Maïzena

Voorbereiding:

  • Snij het varkenshaasje in stukken van 3-4 cm
  • Snipper de peterselie en de bieslook fijn (2 eetlepels nodig van elk)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verhit olijfolie in een braadpan en bak de varkensstukjes goudbruin aan alle kanten.
  • Haal uit de pan en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
  • Als er niet voldoende vocht is in de braadpan, voeg dan 1 eetlepel olijfolie toe.
  • Roer de fijngesnipperde verse kruiden onder het braadvocht.
  • Verdeel de kruiden over de varkensstukjes en kruid met peper. Leg op elk varkensstukje een sneetje spek.
  • Zet het vlees 15-20 min in de voorverwarmde oven. Breng intussen de bouillon aan de kook.
  • Voeg de room toe en laat lichtjes inkoken.
  • Kruid met peper en bind eventueel met maïzena.
  • Serveer de varkensstukjes met de saus, gestoofd witloof en eventueel zelfgemaakte kroketjes.

Gebaseerd op:
https:/www.colruyt.be/nl/recept/krokante-varkensnootjes