Ingrediënten (4 pers):
- 4 fijne sneden natuur spek
- 500 – 550 g varkenshaasje
- 6 takjes peterselie
- 6 sprieten bieslook
- 150 ml room
- 400 ml bouillon (1/2 zoutarm bouillonblokje opgelost in 400 ml heet water)
- Olijfolie
- Peper
- Maïzena
Voorbereiding:
- Snij het varkenshaasje in stukken van 3-4 cm
- Snipper de peterselie en de bieslook fijn (2 eetlepels nodig van elk)
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verhit olijfolie in een braadpan en bak de varkensstukjes goudbruin aan alle kanten.
- Haal uit de pan en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
- Als er niet voldoende vocht is in de braadpan, voeg dan 1 eetlepel olijfolie toe.
- Roer de fijngesnipperde verse kruiden onder het braadvocht.
- Verdeel de kruiden over de varkensstukjes en kruid met peper. Leg op elk varkensstukje een sneetje spek.
- Zet het vlees 15-20 min in de voorverwarmde oven. Breng intussen de bouillon aan de kook.
- Voeg de room toe en laat lichtjes inkoken.
- Kruid met peper en bind eventueel met maïzena.
- Serveer de varkensstukjes met de saus, gestoofd witloof en eventueel zelfgemaakte kroketjes.
Gebaseerd op:
https:/www.colruyt.be/nl/recept/krokante-varkensnootjes