Konijn met gekaramelliseerde peertjes

Ingrediënten (4 pers.):

  • 4 konijnenbillen
  • 4 peren
  • 1 ui
  • 1 eetlepel mosterd
  • Peper
  • 5 laurierblaadjes
  • Enkele takjes tijm
  • 500 ml zoutarme kippenbouillon
  • 1 el bloem
  • 2 el kristalsuiker (of zoetstof)
  • 1 tl honing
  • Bakmargarine
  • 600g aardappelen
  • Halfvolle melk
  • Nootmuskaat

Bereidingswijze:

  • Kruid het konijn met peper en bak de konijnenbillen aan beiden kanten goed aan.
  • Voeg er de grof gesneden ui aan toe en stoof mee. Doe er de bloem bij en kruid met peper en flink wat tijm.
  • Blus met de bouillon en vul aan met water totdat het konijn helemaal onder komt te staan. Voeg de laurierblaadjes toe.
  • Laat het konijn 1,5 uur pruttelen op een zacht vuurtje. Voeg 5 minuten voor het einde de lepel mosterd toe.
  • Maak ondertussen de aardappelpuree. Kook de aardappelen 2x en werk af met melk, margarine, peper en nootmuskaat.
  • Schil ondertussen de peren en snijd ze in twee. Verhit wat vetstof in een koekenpan en doe er twee lepels suiker en een scheutje honing bij.
  • Laat het geheel karamelliseren op een zacht vuurtje en bak dan de peertjes hierin. Draai af en toe om.
  • Serveer onmiddellijk samen met het konijn en de peer.
Tip!
- Konijnenkruiden (zonder zout) van Pit & Pit zijn een lekkere toevoeging!
- Dit recept kan ook gemaakt worden met kip ipv konijn.