Kip Madras

Ingrediënten (4 pers):

  • 300 g witte rijst
  • 400 g kipfilet
  • Stukje gember van 1 cm
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 kleine rode peper
  • Versgemalen peper
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 1 pijpajuin
  • 1 appel
  • 150ml Alpro room
  • Groenten naar keuze (sperziebonen, broccoli,…)
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg geen zout toe.
  • Snijd de kipfilet in blokjes en doe deze in een kom. Kruid met peper. Voeg de fijngesneden gember eraan toe.
  • Snijd de ui, de rode peper en de knoflook fijn.
  • Verwijder de zaadjes uit de kleine rode peper en snijd hem fijn.
  • Verwarm de olie. Voeg er de knoflook, de kerrie, de rode peper en de ui toe. Fruit alles aan. Kerrie krijgt pas smaak als het gebakken wordt.
  • Voeg na 2 minuten de kip toe. Bak deze gaar in ongeveer 10 minuten op een laag vuurtje met het deksel erop. Zo blijf de kip zacht en droogt ze niet uit. Blijf wel af en toe goed roeren. Voeg op het einde de kurkuma toe en laat nog even kort meebakken.
  • Kook de groenten die je voorzien hebt.
  • Roer de Alpro room onder je gerecht.
  • Snijd de appels in kleine blokjes. Roer de stukjes appel onder het kipgerecht.
  • Klaar!

Gebaseerd op: Greetje van Lifeabout.nl