Ingrediënten (4 pers):
- 2 builtjes witte Basmati rijst of andere witte rijst (2x 125 g)
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 kleine rode paprika
- 200 g erwten (diepvries)
- Olie
- 200 g gekookte ham
- 4 eieren
- Peper
Bereidingswijze:
- Pel en snipper de sjalotten en knoflook.
- Maak de paprika schoon en snijd in blokjes.
- Snijd de gekookte ham in blokjes.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg hierbij ook de erwten en paprikablokjes toe.
- Bak de ui en knoflook in olie. Voeg hier de fijngesneden ham en de gaargekookte rijst met groenten bij. Kruid met peper.
- Klok het ei los met peper. Verhit de olie in een braadpan en bak de losgeklopte eieren tot een omelet. Snijd de omelet in reepjes.
- Schep voorzichtig de omeletreepjes bij de gemengde rijst.