Kantonese rijst

Ingrediënten (4 pers):

  • 2 builtjes witte Basmati rijst of andere witte rijst (2x 125 g)
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine rode paprika
  • 200 g erwten (diepvries)
  • Olie
  • 200 g gekookte ham
  • 4 eieren
  • Peper

Bereidingswijze:

  • Pel en snipper de sjalotten en knoflook.
  • Maak de paprika schoon en snijd in blokjes.
  • Snijd de gekookte ham in blokjes.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg hierbij ook de erwten en paprikablokjes toe.
  • Bak de ui en knoflook in olie. Voeg hier de fijngesneden ham en de gaargekookte rijst met groenten bij. Kruid met peper.
  • Klok het ei los met peper. Verhit de olie in een braadpan en bak de losgeklopte eieren tot een omelet. Snijd de omelet in reepjes.
  • Schep voorzichtig de omeletreepjes bij de gemengde rijst.