Hamburger met frietjes

Ingrediënten (1 pers):

  • 1 Hamburgerbroodje (kant en klaar vb sesambroodje)
  • 1 blaadje krulsla
  • 2 blaadjes eikenbladsla
  • 2 schijfjes tomaat

Vlees per stuk:

  • 100 g onbereid rundsgehakt
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 1 wit van ei
  • 1 Fijngesnipperde sjalot
  • 1 koffielepel fijngehakte peterselie
  • Snuifje peper
  • ½ kleine ui in ringen gesneden
  • 1 eetlepel bakmargarine

Peterseliesausje:

  • 1 koffielepel mayonaise
  • 1 koffielepel natuuryoghurt
  • 1 koffielepel gehakte peterselie

Frietjes pp: 1 grote aardappel

Bereidingswijze:

Vlees:

  1. Meng het vlees met het wit van ei en het paneermeel.
  2. Meng er de sjalot, peterselie en de peper onder.
  3. Maak van het vlees een bol en druk deze plat, druk de zijkanten netjes aan.
  4. Verhit de bakmargarine in een pan.
  5. Fruit de uiring in de pan.
  6. Bak nu ook de hamburger langs beide kanten.

Peterseliesausje: Meng de mayonaise met de yoghurt en de gehakte peterselie.

Frietjes:

In de airfryer:

  • Schil de aardappel en snijd in frietjes.
  • Blancheer de gesneden frieten even in water.
  • Giet af en dep ze droog.
  • Doe ze in het mandje van de airfryer en bak 10 minuten op 120 graden.
  • Doe de frieten in een kom en meng met 1 eetlepel arachideolie.
  • Bak in de airfryer op 180 graden tot ze knapperig bruin zijn.

In frituurolie:

  • Schil de aardappel en snij in frietjes
  • Blancheer de gesneden frieten even in water.
  • Giet af en dep ze droog.
  • Verhit de frituurolie tot 140 graden en bak de frietjes een eerste keer, maar nog niet laten kleuren.
  • Laat de frietjes uitlekken en goed afkoelen.
  • Verhit de frituurolie tot 180 graden.
  • Bak ze nu tot ze goudbruin kleuren.

Afwerking

Snij het broodje door. Beleg met sla, hamburger + ui en tomaat. Werk af met het peterseliesausje. Serveer met de gebakken frietjes.