Ingrediënten (1 pers):
- 1 Hamburgerbroodje (kant en klaar vb sesambroodje)
- 1 blaadje krulsla
- 2 blaadjes eikenbladsla
- 2 schijfjes tomaat
Vlees per stuk:
- 100 g onbereid rundsgehakt
- 1 eetlepel paneermeel
- 1 wit van ei
- 1 Fijngesnipperde sjalot
- 1 koffielepel fijngehakte peterselie
- Snuifje peper
- ½ kleine ui in ringen gesneden
- 1 eetlepel bakmargarine
Peterseliesausje:
- 1 koffielepel mayonaise
- 1 koffielepel natuuryoghurt
- 1 koffielepel gehakte peterselie
Frietjes pp: 1 grote aardappel
Bereidingswijze:
Vlees:
- Meng het vlees met het wit van ei en het paneermeel.
- Meng er de sjalot, peterselie en de peper onder.
- Maak van het vlees een bol en druk deze plat, druk de zijkanten netjes aan.
- Verhit de bakmargarine in een pan.
- Fruit de uiring in de pan.
- Bak nu ook de hamburger langs beide kanten.
Peterseliesausje: Meng de mayonaise met de yoghurt en de gehakte peterselie.
Frietjes:
In de airfryer:
- Schil de aardappel en snijd in frietjes.
- Blancheer de gesneden frieten even in water.
- Giet af en dep ze droog.
- Doe ze in het mandje van de airfryer en bak 10 minuten op 120 graden.
- Doe de frieten in een kom en meng met 1 eetlepel arachideolie.
- Bak in de airfryer op 180 graden tot ze knapperig bruin zijn.
In frituurolie:
- Schil de aardappel en snij in frietjes
- Blancheer de gesneden frieten even in water.
- Giet af en dep ze droog.
- Verhit de frituurolie tot 140 graden en bak de frietjes een eerste keer, maar nog niet laten kleuren.
- Laat de frietjes uitlekken en goed afkoelen.
- Verhit de frituurolie tot 180 graden.
- Bak ze nu tot ze goudbruin kleuren.
Afwerking
Snij het broodje door. Beleg met sla, hamburger + ui en tomaat. Werk af met het peterseliesausje. Serveer met de gebakken frietjes.