Gyros ovenschotel met aardappelen

Ingrediënten (4 personen):

  • 360g kip of varkensreepjes     
  • 2 eetlepel zelfgemaakte gyros kruiden: 4 theelepels paprikapoeder,1/2 theelepel zwarte peper, 8 theelepels oregano, 2 theelepels chilipoeder, 6 theelepels tijm, 1 theelepel kaneel, 4 theelepels knoflookpoeder, 4 theelepels komijn, 2 theelepels basilicum, 1 theelepel uienpoeder.
  • 600 g vastkokende aardappel
  • 2 eetlepels olie                             
  • 200g sla                           
  • 60g geraspte Mozzarella kaas                      
  • 500g kersttomaatjes      

Bereidingswijze:    

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Kook de (geschilde) aardappelen tot ze gaar zijn.
  • Doe het vlees in een kom en voeg de gyroskruiden en een eetlepel olie toe, meng goed door elkaar. Bak het vlees gaar in een koekenpan.
  • Giet de aardappelen af en schep ze ook door het gyrosvlees. Halveer de tomaatjes en schep ze er ook door. Doe alles in een ingevette ovenschaal.
  • Bestrooi met geraspte Mozzarella kaas en zet de ovenschotel 20 minuten in de oven.

Tip! heel lekker met zelfgemaakte knoflooksaus (zie recept)

Bron: https://www.leukerecepten.nl/recepten/gyros-ovenschotel-met-aardappel/

Knoflooksaus:

Ingrediënten (4 pers):

  • 170 g Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel honing
  • Peper
  • 1 eetlepel citroensap
  • Verse bieslook
  • 1 teen knoflook

Bereidingswijze:

  1. Doe de Griekse yoghurt en mayonaise in een kom. Voeg de honing en citroensap toe en meng door elkaar.
  2. Pers het teentje knoflook erbij, je kunt ook meer doen als je nog meer knoflooksmaak wil.
  3. Breng de knoflooksaus op smaak met peper en bieslook.

Gebaseerd op: https://www.leukerecepten.nl/recepten/gyros-ovenschotel-met-aardappel/