Ingrediënten (4 personen):
- 360g kip of varkensreepjes
- 2 eetlepel zelfgemaakte gyros kruiden: 4 theelepels paprikapoeder,1/2 theelepel zwarte peper, 8 theelepels oregano, 2 theelepels chilipoeder, 6 theelepels tijm, 1 theelepel kaneel, 4 theelepels knoflookpoeder, 4 theelepels komijn, 2 theelepels basilicum, 1 theelepel uienpoeder.
- 600 g vastkokende aardappel
- 2 eetlepels olie
- 200g sla
- 60g geraspte Mozzarella kaas
- 500g kersttomaatjes
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Kook de (geschilde) aardappelen tot ze gaar zijn.
- Doe het vlees in een kom en voeg de gyroskruiden en een eetlepel olie toe, meng goed door elkaar. Bak het vlees gaar in een koekenpan.
- Giet de aardappelen af en schep ze ook door het gyrosvlees. Halveer de tomaatjes en schep ze er ook door. Doe alles in een ingevette ovenschaal.
- Bestrooi met geraspte Mozzarella kaas en zet de ovenschotel 20 minuten in de oven.
Tip! heel lekker met zelfgemaakte knoflooksaus (zie recept)
Bron: https://www.leukerecepten.nl/recepten/gyros-ovenschotel-met-aardappel/
Knoflooksaus:
Ingrediënten (4 pers):
- 170 g Griekse yoghurt
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel honing
- Peper
- 1 eetlepel citroensap
- Verse bieslook
- 1 teen knoflook
Bereidingswijze:
- Doe de Griekse yoghurt en mayonaise in een kom. Voeg de honing en citroensap toe en meng door elkaar.
- Pers het teentje knoflook erbij, je kunt ook meer doen als je nog meer knoflooksmaak wil.
- Breng de knoflooksaus op smaak met peper en bieslook.
Gebaseerd op: https://www.leukerecepten.nl/recepten/gyros-ovenschotel-met-aardappel/