Gemarineerde kipspiesjes met rijstsalade

Ingrediënten (4 pers):

Gemarineerde kipspiesjes:

  • 500 g kipfilets
  • Houten satéstokjes

Voor de marinade:

  • 2 teentjes knoflook
  • Sap van een halve citroen
  • 2 cm geraspte gember
  • 250 ml magere natuuryoghurt
  • 1/2 koffielepel komijnpoeder
  • 1/2 koffielepel korianderpoeder
  • 2 lepels maïsolie

Voor de rijstsalade:

  • 250 g ongekookte witte rijst
  • 100 g tomaat
  • 100 g paprika
  • 200 g komkommer
  • 2 lente-uitjes
  • Sap van 1/2 limoen of citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels gehakte platte peterselie
  • Peper

Bereidingswijze:

Kipspiesjes:

  • Snijd de kipfilets in blokjes.
  • Mix alle ingrediënten voor de marinade goed fijn.
  • Meng de blokjes kip onder de marinade en zet 1 uur afgedekt in de koelkast.
  • Week de satéstokjes een half uur voor gebruik in koud water.
  • Rijg (na één uur) de blokjes kip aan een stokje en bak in de pan of op de barbecue goudbruin.

Rijstsalade:

  • Kook de rijst zoals vermeld staat op de verpakking (voeg wel GEEN zout of bouillon aan toe!).
  • Giet de rijst af en laat afkoelen.
  • Pel de tomaat, ontpit en snij in kleine blokjes.
  • Schil de paprika en snij in kleine blokjes.
  • Schil de komkommer, halveer in de lengte, haal er de zaadjes uit en snij in kleine blokjes.
  • Snipper de lente-uitjes en de peterselie fijn.
  • Maak de rijst los met een vork en meng er de groenten, peterselie, citroen- of limoensap en olijfolie onder. Breng op smaak met peper.

Wist je dat?
– Peterselie kaliumrijk is? Gebruik het daarom enkel als garnituur!
– Je je dagelijkse hoeveelheid van 150 g gekookte groenten kan vervangen door 100 g rauwkost?