Ingrediënten:
- 4 tongrolletjes
- 1 limoen
- Boter of margarine
- 100 ml room
- 200 ml kokosmelk
- 200 ml zoutarme bouillon (Damhert)
- 1 mespunt pilipili
- Peper
- Maïzena
Bereidingswijze:
- Spoel de limoen. Schil de helft van de limoen heel dun (alleen het groen eraf doen) en snij de schil in fijne reepjes.
- Schil de hele limoen tot op het vruchtvlees en snij er 4 schijfjes af.
- Breng een bodem water aan de kook in een steelpan en doe er de reepjes limoenschil in. Laat 2 minuten koken zonder deksel en giet af.
- Giet de kokosmelk en de bouillon in een kookpot. Kruid met pilipili en breng aan de kook.
- Voeg de diepgevroren tongrolletjes toe en laat 15 à 17 minuten sudderen op een matig vuur.
- Haal de vis met een schuimspaan uit de kookpot en houd warm.
- Voeg de room en de gekookte limoenschil toe aan het kookvocht en laat dit +/- 10 minuten inkoken tot 1/3.
- Bind de roomsaus eventueel met maïzena en kruid naar smaak met peper.
- Voeg de tongrolletjes toe.
- Verdeel de tongrolletjes over de borden samen met de saus.
Gebaseerd op:
https://www.colruyt.be/nl/recept/creools-vispannetje