Creools vispannetje

Ingrediënten:

  • 4 tongrolletjes
  • 1 limoen
  • Boter of margarine
  • 100 ml room
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 ml zoutarme bouillon (Damhert)
  • 1 mespunt pilipili
  • Peper
  • Maïzena

Bereidingswijze:

  • Spoel de limoen. Schil de helft van de limoen heel dun (alleen het groen eraf doen) en snij de schil in fijne reepjes.
  • Schil de hele limoen tot op het vruchtvlees en snij er 4 schijfjes af.
  • Breng een bodem water aan de kook in een steelpan en doe er de reepjes limoenschil in. Laat 2 minuten koken zonder deksel en giet af.
  • Giet de kokosmelk en de bouillon in een kookpot. Kruid met pilipili en breng aan de kook.
  • Voeg de diepgevroren tongrolletjes toe en laat 15 à 17 minuten sudderen op een matig vuur.
  • Haal de vis met een schuimspaan uit de kookpot en houd warm.
  • Voeg de room en de gekookte limoenschil toe aan het kookvocht en laat dit +/- 10 minuten inkoken tot 1/3.
  • Bind de roomsaus eventueel met maïzena en kruid naar smaak met peper.
  • Voeg de tongrolletjes toe.
  • Verdeel de tongrolletjes over de borden samen met de saus.

Gebaseerd op:
https://www.colruyt.be/nl/recept/creools-vispannetje