Ingrediënten (4 pers):
- 400 – 600 g Tilapia vis
- 3 lente-uitjes
- Wokolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 Stengel prei
- 1/2 wortel
- 100 g sojascheuten
- 3 eetlepels Sherry
- 250 g Chinese mie
Bereidingswijze:
- Kook de mie gaar zoals vermeld op de verpakking.
- Snijd de vis in repen.
- Snijd de lente-uitjes in dunne ringen.
- Snijd het wit van de prei in ringen.
- Maak de wortel schoon en snijd in blokjes.
- Blancheer de gesneden prei en wortel 2 minuten.
- Verhit de wokolie en pers de knoflook hierboven uit en bak 1 min. mee.
- Voeg de Tilapia vis toe en kruid met peper en bak ca. 2 min mee.
- Voeg de geblancheerde groenten en de sojascheuten en voeg deze toe aan de vis.
- Voeg de Sherry toe en wok even verder tot dat alles goed warm heeft.
- Schep de lente-ui door de uitgelekte mie.
- Verdeel de mie en het vis-groentenmengsel over 4 borden en serveer.
Gebaseerd op: https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R526338/chinese-wokvis-met-groenten-en-mie