Chinese wok vis met groenten en mie

Ingrediënten (4 pers):

  • 400 – 600 g Tilapia vis
  • 3 lente-uitjes
  • Wokolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 Stengel prei
  • 1/2 wortel
  • 100 g sojascheuten
  • 3 eetlepels Sherry
  • 250 g Chinese mie

Bereidingswijze:

  • Kook de mie gaar zoals vermeld op de verpakking.
  • Snijd de vis in repen.
  • Snijd de lente-uitjes in dunne ringen.
  • Snijd het wit van de prei in ringen.
  • Maak de wortel schoon en snijd in blokjes.
  • Blancheer de gesneden prei en wortel 2 minuten.
  • Verhit de wokolie en pers de knoflook hierboven uit en bak 1 min. mee.
  • Voeg de Tilapia vis toe en kruid met peper en bak ca. 2 min mee.
  • Voeg de geblancheerde groenten en de sojascheuten en voeg deze toe aan de vis.
  • Voeg de Sherry toe en wok even verder tot dat alles goed warm heeft.
  • Schep de lente-ui door de uitgelekte mie.
  • Verdeel de mie en het vis-groentenmengsel over 4 borden en serveer.

Gebaseerd op: https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R526338/chinese-wokvis-met-groenten-en-mie