Charlotte met perenbavarois

Ingrediënten (8 personen):

  • 800g halve peren (blik op siroop of op water)
  • 100 g madeirakoekjes of boudoirs
  • 150 ml room
  • 1/2 citroen(sap)
  • 10 gelatineblaadjes (1,6g/stuk)
  • 4 eiwitten
  • 2 eetlepels verse kaas (platte kaas)
  • 120 g suiker of bakbestendige zoetstof

Bereidingswijze:

  • Week de gelatineblaadjes enkele minuten in een ruime kom koud water.
  • Breng intussen 4 eetlepels water aan de kook met de suiker of zoetstof. Neem de pan van het vuur.
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze al roerend op in het suikerwater.
  • Mix de goed uitgelekte peren heel fijn en meng het citroensap, de 2 eetlepels verse kaas en het gelatinemengsel er onder.
  • Klop de slagroom stijf en roer door de perenbrij.
  • Sla de eiwitten tot stevige sneeuw en schep voorzichtig onder de brij.
  • Bekleed een springvorm van ongeveer 20 cm doorsnede met de koekjes.
  • Om de koekjes gemakkelijker rechtop te houden: de rand insmeren met suikersiroop > 4 eetlepels suiker, gesmolten in 100 ml kokend water.
  • Schep de perenbrij in de vorm en laat opstijven in de koelkast.

Gebaseerd op:
https://www.colruyt.be/nl/recept/charlotte-met-perenbavarois-belle-helene