Appelmuffins met kaneel

Ingrediënten (+/- 12 muffins):

  • 375 gram zelfrijzende bloem
  • 125 gram suiker (lichtbruine Candico)
  • 1 kl kaneel
  • 2 eieren
  • 250 ml halfvolle melk
  • 160 gram vloeibare margarine
  • 3 appelen

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven op 200°C (boven- en onderverwarming). Vet een vorm voor 12 grote muffins in met margarine en bestuif met wat bloem.
  • Zeef de bloem in een kom en meng ze met de suiker en de kaneel. Maak er een kuiltje in.
  • Klop de eieren los met de melk en giet in het kuiltje. Doe er de vloeibare margarine bij en meng met een houten lepel.
  • Schil de appelen, snijd ze in blokjes en doe ze bij het beslag.
  • Vul de vormpjes voor 3/4 met beslag. Zet 25 minuten in de oven. Laat even afkoelen en ontvorm op een rooster.